פיברומיאלגיה
פיברומיאלגיה מאופיינת בכאבים מפושטים ובלתי מוסברים בשרירים, רצועות, גידים ונקודות כאב (אזורים שהפעלת לחץ מתון בהם גורמת לכאב). אך אינה קשורה למחלות אוטואימוניות (כשמערכת החיסון תוקפת בטעות את רקמות מסוימות בגוף) או לדלקת ואינה גורמת לחוסר תפקוד בשרירים או לפגיעה במפרקים עם הזמן. בדרך כלל, פיברומיאלגיה (Fibromyalgia) מלווה גם בעייפות, חולשה, כאבי ראש, בעיות זיכרון ומצב רגשי ירוד, שמקשים על התפקוד התקין.
פיברומיאלגיה אינה מחמירה עם הזמן ויכולות להיות לה גם תקופות טובות יותר במשך השנים. תסמונת הפיברומיאלגיה נפוצה יותר אצל נשים מאשר אצל גברים, והסיכון ללקות בה עולה עם הגיל. לעיתים, פיברומיאלגיה מתפתחת כתוצאה ממשבר רגשי או טראומה גופנית, אך במרבית המקרים לא נראה גורם מעורר כלשהו.
המים כמקום טיפולי
מטרתה העיקרית של הידרותרפיה לטיפול בפיברומיאלגיה היא הפחתת הכאבים בסביבה תומכת, מימית. המים החמימים וההרגשה כי אפשר להשתחרר ולבצע תנועות בטווחים גדולים יותר, מפיגה כאבים ומזמנת את החולים לזמן איכותי ומהנה.
טיפול במים מתמקד בחיזוק השרירים כך שביציאה מהמים יישמר הביטחון העצמי אשר הושג בבריכה עצמה.
יתרונה הגדול של הידרותרפיה לטיפול בפיברומיאלגיה היא הפיכת החולה לאקטיבי אשר מבצע פעילות גופנית. אקטיביות זאת חשובה מאד כחלק מהתמודדות החולה במחלתו ובתסמיניה.
מעבר לפעילות הגופנית הרצויה, הידרותרפיה לטיפול בפיברומיאלגיה מדגישה את חוסר העומס על השרירים והמפרקים. הפעילות נעשית בתנאים הנוחים ביותר, אשר יכולים להתקיים: בריכה מוגנת ומימית, צוות מטפלים מנוסה, מים חמימים בטמפרטורה נעימה וניצול מאפייני המים כמו ציפה, כושר התנגדות וכו’. את הטיפול אפשר לעשות גם באופן קבוצתי, כך שיתקבל ערך מוסף על יתרונות הטיפול עצמו.
ישנם סוגי טיפולים שונים במים כמו למשל ג’הארה, ווטסו, ריקוד או התעמלות וכו’ אשר יכולים להוות כטיפול תומך בפיברומיאלגיה.